Kurum Adı : Yapağılar Ortaokulu
WEB Adresi : http://yapagilarortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Uşak Svaslı Karayolu 12.km Yapağılar Köyü Merkez UŞAK

VİZYON
-Öğrencilerimizin okula severek ve isteyerek gelmelerini sağlayan, -Öğrencilerimize yeniliklere açık bir eğitim veren, -Ekip çalışmasıyla akademik başarısını her yıl bir önceki yıla göre arttıran, -Kaynaklarını verimli kullanabilen,

MİSYON
Her alanda değişimlerin hızlı olduğu ve ihtiyaç duyulduğu günümüz bilgi toplumuna geçiş şartlarında, kültürüyle barışık olarak geçmişini ve bugününü analiz ederek özümseyen, aldığı dersler temelinde gelecekle ilgili hedefler koyabilen, bulunduğu her ortamda etrafına faydalı olabilen, yenilikleri kültürüne adapte ederek takip eden, insan haklarına saygılı Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda hareket eden, milli eğitim sistemimizin temeline bağlı ,vatanımızı, milletimizi seven bireyler yetiştirmek.

BAŞARILAR
YAPAĞILAR ORTA OKULUNUN 2013-2014 YILI BAŞARI DURUMU Okulumuz öğrencilerinin önceki yıllarda ortaokullar arası yapılan Genel Kültür ve Bilgi yarışmalarında merkez köy birinciliği ve Uşak genelinde il ikinciliği vardır. Okulumuzun 8.sınıf öğrencileri 2013-2014 eğitim öğretim yılında 1.ortak sınavlarda büyük bir başarı elde ederek merkez ilçeye bağlı köyler arasında 2.olmuş, merkez ilçede ise 37 ortaokul arasında 14.olmuştur. 2.Ortak sınavlarda yine aynı başarıyı göstererek il yüzdelik dilimlerinde il ortalamasının 4 puan üstünde Türkiye ortalamasının ise yaklaşık 10 puan üzerinde yer almıştır. Okulumuz UŞAK ve TÜRKİYE’nin tanıtımı için AB Erasmus+ kapsamında proje hazırlamıştır. Proje kapsamında 7 ülke bulunmaktadır. Önce ortak ülkeler okulumuzu ziyaret etmişlerdir. Bu ülkelerden Bulgaristan ve İtalya’yı ziyaret etmiş bulunmaktayız; önümüzdeki yıl Mayıs ayına kadar Polonya, Romanya ve Belçika ziyaretlerimiz olacaktır. Özellikle Bulgaristan okul müdürünün söylediğine göre Bulgaristan ziyareti çok olumlu geçtiği, Türkiye hakkında düşüncelerin olumlu yönde değiştiğini belirtti. Okul bahçemizle ilgili ağaçlandırma çalışmaları yapılmış olup 90 adet ceviz ağacı ve yaklaşık 300 adet değişik ağaç türleri bulunmaktadır. Okulumuzda satranç, voleybol ve masa tenisi turnuvaları düzenlenmiştir.

Öğretmen Sayısı : 6
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 92
Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati :
Derslik Sayısı : 6 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin